5 ویژگی شخصیتی مهم برای یک معلم - درآمد برتر

5 ویژگی شخصیتی مهم برای یک معلم
  • شناسه : 141
  • فرمت اصلی : pdf
  • تعداد صفحات : 4
  • حجم فایل : 0.2 مگابایت
  • ادرس فروشگاه : ندارد
  • منبع : ...

5 ویژگی شخصیتی مهم برای یک معلم

همه ی ما زمانی که اسم معلم به گوشمان می رسد ناخودآگاه یاد دوران تحصیل در مدرسه و معلم های محبوبمان می افتیم. در حقیقت معلم را به یک عامل موثر در جایگاهی که در آن قرار داریم دخیل می کنیم. این تفکر که کار معلم فقط تدریس کردن است تفکری بسیار اشتباه و غلط محسوب می شود. تک تک معلم های دوران تحصیلی ما و حتی فرزندانمان در آینده، تاثیر خودشان را در جایگاه سال های بعد ما و فرزندانمان را دارند. گاهی اوقات یک جمله 10 کلمه ای از یک معلم می تواند آینده یک دانش آموز را زیر و رو کند. اگر نگوییم نقش معلم در تربیت کودکان و جوانان بیشتر از والدین نیست، قطعا کمتر از آن ها هم نیست. بنابراین باید یک نگاه ویژه ای به نقش معلم در زندگی خودمان و فرزندانمان داشته باشیم تا بتوانیم از آن به نحو احسن در مسیر پیشرفت خود استفاده کنیم.

بدون شک ویژگی های شخصیتی یک معلم تاثیرگذارترین مساله بر روی دانش آموزان است. اگر بگوییم اهمیت شخصیت معلم بیشتر از نحوه تدریس اوست، گزاف نگفته ایم.

در این مطلب از سایت درآمد برتر کوشیده ایم تا به بیان برخی از ویژگی های شخصیتی یک معلم بپردازیم تا بیشتر به تاثیرشان در زندگی شخصی، اجتماعی و حتی کاری خود پی ببریم.

 

 

ویژگی های شخصیتی یک معلم

در این بخش قصد داریم تا به بررسی برخی از ویژگی های شخصیتی یک معلم که هر کدامشان می تواند مسیر زندگی دانش آموز را تغییر دهد بپردازیم.

 

یک معلم همیشه احترام می گذارد

تصور کنید که معلمی دارید و آن معلم هر روز که وارد کلاس می شود، با بداخلاقی و بی احترامی به صحبت کردن و تدریس کردن می پردازد، به نظر شما این شخص چه جایگاهی در ذهن دانش آموز پیدا می کند؟

مغز انسان به گونه ای عمل می کند که اگر حرفی، رفتاری در آن وارد شود و به باور شخص تبدیل شود، دیگر به سختی می توان آن را تغییر داد. حال تصور کنید که معلم بخواهد با بی احترامی و بداخلاقی باعث شود تا دانش آموز درس بخواند، آیا نمی شود احتمال داد که در آینده این دانش آموز هم با بد اخلاقی کردن و بی احترامی کردن کارهای خودش را پیش می برد؟

یک معلم تربیت کننده در همه حال خصلت احترام گذاشتن را فراموش نمی کند و همواره به آن پای بند می ماند چرا که همگی ما معتقدیم در هر کاری اگر احترام وجود نداشته باشد، آن کار به نتیجه نخواهد رسید.

 

یک معلم انگیزه دانش‌آموز را درک می‌ کند

انگیزه برای دانش آموزان، امری بسیار حیاتی است، اما زمانی‌ که هر دانش‌ آموز یک عقیده یا یک علاقه خاص دارد؛ ممکن است این مسئله در یک کلاس از کنترل خارج شود. بدون‌شک تک‌ تک دانش‌ آموزان انگیزه‌ های متنوعی دارند. برخی از آن‌ ها می‌ توانند انگیزه خود را با درسی که فرا می‌ گیرند، هماهنگ کنند اما متاسفانه، برخی از دانش‌ آموزان دیگر هم هستند که نیاز به یک محرک خارجی دارند.

این نوع دانش‌آموزان، در خطر گسسته‌شدن از فضای کلاس و درس‌ قرار دارند. در چنین شرایطی است که یک معلم خوب می‌ داند که چطور هر یک از دانش‌آموزان خود را هدایت کند. چنین معلمی می‌ تواند زمینه‌ساز ایجاد انگیزه برای دانش‌آموزان باشد. معلمانی که قادر به انجام این کار نیستند، باید دوباره درمورد شغل خود فکر کنند. چه فایده‌ای دارد وقتی یک معلم فقط درس بدهد، اما نتواند ارتباطی میان درس و انگیزه دانش‌آموز ایجاد کند؟

 

معلم باید شجاع و ریسک پذیر باشد

شاید شما هم با افرادی برخورد داشته اید که هیچگونه اهل ریسک نیستند و همیشه راه هایی را دنبال می کنند که در آن احتمال موفقیت بسیار بالایی پیش بینی می کنند. خود من به شخصه افراد ریسک پذیر معدودی را می شناسم. زمانی که دانش آموز ریسک پذیر نباشد در آینده احتمال اینکه شخصیت محافظه کار بشود بسیار زیاد است و همگی هم قبول داریم که محافظه کاری ویژگی چندان مناسبی به شمار نمی رود.

یک معلم باید ریسک پذیر باشد باید شجاع باشد و آن را در عمل نشان دهد تا دانش آموزش بتواند متوجه مفهوم ریسک پذیری بشود. معلمی که همیشه بخواهد فراتر از جایگاه خود قدم بگذارد و دانش‌آموزان را همراه خود ببرد تا چیزهای جدید را امتحان کنند؛ فردی است که اعتماد دانش‌آموزان را جلب می‌کند و به آن‌ها شجاعت می‌دهد.

اهمیتی ندارد که ریسک‌پذیری چنین معلمی، موفقیت‌آمیز بوده یا شکست خورده است؛ مهم این است که تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برای بچه‌های کلاس خود، رقم زده است.

 

حس مسئولیت پذیری

متاسفانه در حال حاضر شاهد یک واقعیت تلخ هستیم که جوانان و نوجوانان آنطور که باید حس مسئولیت پذیری ندارند، قطعا دلایل مختلفی پشت این واقعیت وجود دارد، دلایلی که می تواند مرتبط با ویژگی های شخصیتی شخص، دیدگاه او از جامعه، تربیت خانوادگی و... داشته باشد.

شاید یکی از مسائلی که باعث شده تا جوانان و نوجوانان ما از مسئولیت های مختلف شانه خالی کنند این باشد که به خوبی مفهوم وظیفه را به آن ها آموزش نداده ایم. شاید در ذهن آن ها واژه وظیفه برای دیگران تعریف شده و چیزی به اسم مسئولیت پذیری برای خودشان تعریف نکرده اند.

اگر کودکان ما از ابتدا با مفهوم مسئولیت پذیری آشنا بشوند زمانی که به سن جوانی و نوجوانی می رسند خودشان متوجه این خواهند شد که روز به روز به مسئولیت های آنان اضافه خواهد شد. قطعا یک معلم می تواند حس مسئولیت پذیری را به دانش آموزان یاد بدهد و آن ها را یک شخص مسئولیت پذیر تربیت کند، اگرچه که خود معلم هم باید بتواند مسئولیت پذیر بودن خود را به دانش آموزانش منتقل کنید.

شاید انجام کارهای گروهی که از شیوه های نوین در تدریس است، بتواند مفهوم مسئولیت پذیری را به خوبی منتقل کند. تصور کنید که معلم در طول سال تحصیلی به شاگردان خود کارهای مختلفی را در قالب کارهای گروهی محول می کند و برای این گروه یک سرگروه معین می کند و این سرگروه به هر کدام از اعضای گروهش نیز وظایفی محول می کند. شاید همین کار کوچک بتواند مفهوم مسئولیت پذیری را به دانش آموز منتقل کنید.

 

معلم انتقاد پذیر است

معلم هم مثل هر انسانی احتمال دارد که در کارش اشتباهاتی بکند و یا شیوه نادرستی را پیش ببرد، یکی از ویژگی های شخصیت یک معلم باید انتقاد پذیر بودن باشد. معلم باید بتواند حتی اگر یک کودک 10 ساله به انتقاد از او پرداخت و انتقاد درستی هم داشت، آن را بپذیرد و اصلاح کند. این کار می تواند دو مزیت داشته باشد: یکی اینکه دانش آموز دیگر نگرانی بابت انتقاد کردن ندارد و دوم اینکه متوجه می شود انتقاد موثر چیز خوبی است و می تواند باعث پیشرفت در کار شخص بشود.

 

ویژگی شخصیتی معلم در تدریس آنلاین

همه مواردی که در بخش های قبل به آن پرداختیم در مورد تدریس حضوری بود، اگرچه که بعضی از ویژگی های شخصیتی در هر دو روش تدریس حضوری و غیر حضوری مشابه هستند اما امروزه که تدریس انلاین هم رشد داشته بد نیست که به مطالعه برخی از ویژگی های شخصیتی معلم در تدریس اینترنتی هم بپردازید. در بعضی از دروس مثل ریاضی، فیزیک معلمان به فکر کسب درآمد از آموزش آنلاین می افتند و قصد دارند تا از این راه هم درآمدی کسب کنند، لذا این ضرورت احساس می شود که حتی در تدریس آنلاین هم بتوانیم به انتقال برخی از مفاهیم تربیتی بپردازیم.

 

 

جمع بندی

در این مقاله به بررسی چند مورد از ویژگی های شخصیتی یک معلم پرداختیم. همانطور که خواندید علاوه بر والدین، معلم هم نقش تربیتی دارد و با تک تک رفتارهای معلم کودکان می توانند به ویژگی های رفتاری درست و حتی نادرست برسند.

این نکته را برای آن دسته از دوستانی که قصد دارند به صورت اینترنتی تدریس داشته باشند مناسب می دانم،

تدریس اینترنتی تفاوت هایی با تدریس حضوری دارد و همین تفاوت ها می تواند در شیوه تدریس، شیوه انتقال مفاهیم علمی، تربیتی و... موثر باشد. اگر قصد دارید تا به آموزش اینترنتی بپردازید و به عنوان شغل دوم کسب درآمدی داشته باشید، پیشنهاد می کنیم تا به طور مفصل در جریان نکات آموزشی این شیوه قرار بگیرید. لذا با شرکت در دوره آموزشی تبدیل دانش به ثروت هر آن چه را که برای تدریس اینترنتی و کسب درآمد از آن لازم دارید، فرا خواهید گرفت تا در کنار تدریس خود بتوانید نقش تربیتی ای هم که خواسته و ناخواسته در آن سهیم هستید را به نحو احسن انجام دهید.

امیدواریم که این مطلب از سایت درآمد برتر مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد.

5 ویژگی شخصیتی مهم برای یک معلم

شناسه مطلب : 141

فرمت اصلی فایل : pdf

حجم فایل : 0.2 مگابایت